• Čestitka u povodu Dana državnosti BiH

  Datum obavijesti: 24.11.2017

  Federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti prof.dr. Elvira Dilberović čestitala je, u svoje osobno i u ime Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti, svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine 25. novembar / studeni Dan državnosti BiH.

 • Ministrica Dilberović na naučnoj konferenciji o ulasku BiH u NATO i EU

  Datum obavijesti: 15.11.2017

  Federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti prof.dr. Elvira Dilberović prisustvovala je u petak, 10.11.2017. godine, u Međugorju, Naučnoj konferenciji o temi ''Ulazak Bosne i Hercegovine u NATO i EU'', koja je okupila predstavnike političkog i javnog života, diplomatske predstavnike, profesore, predstavnike medija i nevladinih organizacija, a ciljna skupina konferencije su studenti bh. univerziteta.

 • Na Pravnom fakultetu UNMO otvoren Doktorski studij Evropskog prava

  Datum obavijesti: 15.11.2017

  U povodu otvaranja Doktorskog studija Evropskog prava na Pravnom fakultetu Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti prof.dr. Elvira Dilberović je, na svečanosti koja je održana u petak, 10.11.2017. godine, naglasila veliki značaj ovog događaja ne samo za Fakultet i Univerzitet nego i širu društvenu zajednicu.

 • Praktična radionica o internacionalizaciji u visokom obrazovanju Erasmus+ projekta „Jačanje internacionalizacije u visokom obrazovanju u BiH (STINT)“

  Datum obavijesti: 02.11.2017

  U okviru Radnog paketa 3 projekta STINT održana je praktična radionica pod nazivom „Practical workshop at European partner” na Buckinghamshire New University (BUCKS), Uxbridge, London u periodu od 17. - 21.10.2017. godine.

 • U Mostaru upriličen Dan akademske knjige

  Datum obavijesti: 24.10.2017

  U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti, u ponedjeljak, 23.10.2017. godine, u Mostaru, upriličen je Dan akademske knjige, na kojem je izdavačku djelatnost Ministarstva predstavila federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti prof.dr. Elvira Dilberović. Napomenula je da su monografije, knjige i periodične publikacije dio ove djelatnosti te da je, u sklopu programa podrške izdavaštvu u oblasti nauke i visokog obrazovanja, predviđeno izdavanje po tri naučna i referentna djela na godišnjem nivou.

kontakt
Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke

dr. Ante Starčevića bb.
036 355-700
036 355-742
kabinet@fmon.gov.ba info@fmon.gov.ba