• Podrška CPCD-u za provođenje međunarodne kampanje Sat kodiranja

  Datum obavijesti: 22.09.2020

  Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je zaprimilo informaciju Centra za promociju civilnog društva – CPCD, kao formalnog zastupnika najveće međunarodne volonterske akcije učenja pod nazivom Sat kodiranja, da će se aktivnosti u okviru navedene kampanje održavati u periodu od 7. do 13. decembra 2020. godine.

 • UNESCO – Poziv za učešće u virtualnim okruglim stolovima

  Datum obavijesti: 21.09.2020

  Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke zaprimilo je informaciju Ministarstva civilnih poslova BiH o inicijativi UNESCO Mahatma Gandi instituta za obrazovanje za mir i održivi razvoj, koja se odnosi na održavanje virtualnih okruglih stolova o obrazovanju.

 • Poziv UNICEF-a: Recite HVALA učiteljima i nastavnicima

  Datum obavijesti: 16.09.2020

  Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke zaprimilo je informaciju Ministarstva civilnih poslova BiH o pozivu UNICEF-a za izražavanje zahvalnosti prosvjetnim radnicima.

 • Preporuke za korištenje zaštitnih maski kod djece

  Datum obavijesti: 10.09.2020

  Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je informirano od strane UNICEF-a u BiH da su Svjetska zdravstvena organizacija i UNICEF objavili Preporuke za korištenje zaštitnih maski kod djece u zajednici u kontekstu bolesti COVID-19.

 • Međunarodni dan pismenosti

  Datum obavijesti: 08.09.2020

  Svake godine, 8. septembra / rujna, svijet obilježava Međunarodni dan pismenosti, čiji je osnovni cilj upozoriti na, još uvijek prisutan, problem nepismenosti.

kontakt
Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke

dr. Ante Starčevića bb.
036 355-700
036 355-742
kabinet@fmon.gov.ba info@fmon.gov.ba