OBRASCI / IZVJEŠTAVANJE O PROJEKTIMA

 

  • OBRAZAC FINANSIJSKOG IZVJEŠTAJA O REALIZACIJI PROJEKATA ODOBRENIH U OKVIRU TRANSFERA ZA OBLAST NAUKE OD ZNAČAJA ZA FBiH

Obrazac izvještaja o realizaciji projekata odobrenih u okviru Transfera za oblast nauke od značaja za Federaciju BiH obavezno popunjavaju institucije koje su sa Ministarstvom potpisale godišnji ugovor o realizaciji programa i projekata iz oblasti nauke.

Linkovi za preuzimanje obrazaca: 

Obrazac TON-1 (bosanski jezik)

Obrazac TOZ-1 (hrvatski jezik)

Obrazac TON-1 (srpski jezik)

 

  • OBRASCI IZVJEŠTAJA ZA PRAVDANJE NAUČNO-ISTRAŽIVAČKIH I ISTRAŽIVAČKO-RAZVOJNIH PROJEKATA

Obrazac NIP-1 je finansijski izvještaj o realizaciji naučno-istraživačkih i istraživačko-razvojnih projekata uz koji se obavezno dostavljaju navedeni dokazi o namjenskom utrošku sredstava. 

Obrazac NIP-2 je izvještaj o toku realizacije i rezultatima naučno-istraživačkih i istraživačko-razvojnih projekata uz koji se obavezno dostavljaju navedeni dokazi.  

Obrasce možete preuzeti na slijedećim linkovima:  

Obrazac NIP-1 (bosanski jezik)

Obrazac NIP-1  (hrvatski jezik)

Obrazac NIP-1  (srpski jezik)

 

Obrazac NIP-2  (bosanski jezik)

Obrazac NIP-2  (hrvatski jezik)

Obrazac NIP-2  (srpski jezik)

 

  • OBRAZAC IZVJEŠTAJA O REALIZACIJI PROJEKTA I NAMJENSKOG UTROŠKA SREDSTAVA TEKUĆIH TRANSFERA DOBIVENIH OD FMON

Obrazac izvještaja o realizaciji projekta i namjenskog utroška sredstava tekućih transfera dobivenih od Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke dostupan je OVDJE

 

  • OBRAZAC BiH - SLOVENIJA

Obrazac izvještaja o realizaciji projekata podržanih po konkursu za sufinansiranje boravaka i putovanja u okviru saradnje istraživača koji rade na realizaciji zajedničkih naučnoistraživačkih projekata u okviru naučne i tehnološke saradnje između Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije

Obrazac možete preuzeti OVDJE

 

  • Obrasci izvještaja o realizaciji projekata odobrenih u okviru Transfera institucija nauke i kulture od značaja za BiH 

Obrazac izvještaja o realizaciji projekata odobrenih u okviru Transfera institucija nauke i kulture od značaja za BiH obavezno popunjavaju institucije koje su sa Ministarstvom potpisale godišnji ugovor o realizaciji programa i projekata kojima se osigurava kontinuitet njihovog rada i održavanje djelatnosti na dostignutom nivou.

Obrazac TINK-1 je finansijski izvještaj o realizaciji projekata uz koji se obavezno dostavljaju navedeni dokazi o namjenskom utrošku sredstava. 

Obrazac TINK-2 je izvještaj o toku realizacije i naučnim rezultatima projekata uz koji se obavezno dostavljaju navedeni dokazi.  

Obrasce možete preuzeti na slijedećim linkovima: 

Obrazac TINK-1 (bosanski jezik)

Obrazac TIZK -1 (hrvatski jezik)

Obrazac TINK -1 (srpski jezik)

 

Obrazac TINK -2 (bosanski jezik)

Obrazac TIZK -2 (hrvatski jezik)

Obrazac TINK -2 (srpski jezik)

 

 

 

 

Dokumenti vezani za registar