Zahtjev za nostrifikaciju/ekvivalenciju srednjoškolske obrazovne isprave

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke obavještava sve zainteresovane da je Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo 13.01.2020.godine, donijelo odluku Broj: 11/03-34-31653-192.1/20, kojom se u tom kantonu više ne zaprimaju rješenja o nostrifikaciji/ekivalenciji od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, za potrebe nastavka školovanja ili zaposlenja u Kantonu Sarajevo.

Istom odlukom je navedeno kako nostrifikaciju/ekvivalenciju obrazovnih isprava o završenom obrazovanju, sukladno Pravilniku o nostrifikaciji/ekvivalenciji inostranih svjedodžbi u osnovnoj i srednjoj školi broj: 11-02/04-38-34776/19 od 08.01.2019. godine („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 20/19), obavlja stručna Komisija koju imenuje ministar/ica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Zahtjevi za nostrifikaciju/ekvivalenciju obrazovnih isprava mogu se podnijeti lično ili putem opunomoćenika u pisarnicu Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke ili dostaviti putem pošte na sljedeću adresu:

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke

Ul. dr. Ante Starčevića bb

88000 Mostar

 

Napomena:

U slučaju dostavljanja zahtjeva putem opunomoćenika, neophodno je dostaviti ovjerenu punomoć. Zbirni zahtjevi za nostrifikaciju/ekvivalenciju obrazovnih isprava neće se uzimati u razmatranje.

Zahtjeve za nostrifikaciju/ekvivalenciju obrazovne isprave, kao i zahtjeve za izdavanje potvrde da je nostrifikacija/ekvivalencija obrazovne isprave u toku,  podnosioci mogu predati lično na Protokol Ministarstva svakim radnom danom u periodu od 10 do 12 sati.


Potvrde da je nostrifikacija/ekvivalencija obrazovne isprave u toku podnosioci zahtjeva mogu preuzeti  u periodu od 14 do 15 sati na Protokolu Ministarstva.


Kontakt telefoni za informacije: 036/355-737 i 036/355-712

 

Zahtjev za nostrifikaciju/ekvivalenciju srednjoškolske obrazovne isprave - Bosanski jezik

Zahtjev za nostrifikaciju/ekvivalenciju srednjoškolske obrazovne isprave - Hrvatski jezik

Zahtjev za nostrifikaciju/ekvivalenciju srednjoškolske obrazovne isprave - Srpski jezik

Dokumenti vezani za obavjest