Ministrica Duraković posjetila Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju u Sarajevu

IMG-5ab9ad58bd44c057d39de94f1cc47898-V.jpg

Ministrica za obrazovanje i nauku Federacije Bosne i Hercegovine, prof. dr. Jasna Duraković, počela je danas sa redovnim posjetama školskim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine, s posebnim fokusom na suzbijanje nasilja u odgojno obrazovnim ustanovama.

Ministrica Duraković je danas kao prvu ustanovu posjetila Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju u Sarajevu, gdje je imala priliku susresti se s direktoricom škole, gospođom Melihom Povlakić Hadžiefendić.

Tokom posjete, ministrica Duraković razgovarala je s direktoricom škole i detaljno se upoznala s radom škole, njenim aktivnim projektima i izazovima s kojima se ova ustanova suočava. Razgovarano je i o integraciji učenika u zajednicu te koji doprinos može ponuditi FMON. 

Ministrica je izrazila punu podršku Centru za slušnu i govornu rehabilitaciju, uključujući i financijsku podršku za njihove projekte. Istakla je i namjeru za daljnjim jačanjem saradnje između FMON i škole da bi se poboljšali uslovi i rezultati u oblasti slušne i govorne rehabilitacije i obrazovanja.

Galerija