Ministrica Dilberović učestvuje na 4. Ministarskom sastanku Platforme Zapadnog Balkana o obrazovanju i obuci u Vlori, Albanija

Datum obavijesti: 02/07/2015

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović prisustvuje zajedno sa pet ministara obrazovanja iz Albanije, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije na 4. Ministarskom sastanku Platforme Zapadnog Balkana o obrazovanju i obuci u organizaciji Evropske komisije, koji se održava 2. i 3. jula 2015. godine u Vlori, Albanija.

Ministarski sastanak je otvorio albanski premijer Edi Rama. Teme sastanka su reforme visokog obrazovanja u svakoj zemlji Zapadnog Balkana sa prezentacijom specifičnih primjera reforme koji uključuju postignuća i izazove, zatim buduća saradnja sa EU te budući koraci uključujući važnost strateških dokumenata, fokus na učinak podrške te povezanost s prošlim i budućim projektima i programima.

U okviru ovog sastanka održani su i bilateralni sastanci sa ministrima obrazovanja vezano za dostignuti stepen reforme visokog obrazovanja, podršci reformi od strane EU kao i budućim koracima  u okviru navedene reforme.