Obilježena 40. godišnjica rada Glazbene škole Široki Brijeg

Datum obavijesti: 04/06/2015

Federalna ministrica obrazovanja i nauke dr. sc. Elvira Dilberović prisustvovala je svečanosti obilježavanja 40. godišnjica rada Glazbene škole Široki Brijeg koja je organizirana u srijedu, 3.06.2015. godine, u Koncertnoj dvorani Zavoda Svete Obitelji u ovom hercegovačkom gradu.

U okviru upriličene svečanosti premijerno je prikazan dokumentarni film ”Da Capo” i održan svečani koncert na kojem su sadašnji i bivši učenici Glazbene škole izvodili djela poznatih kompozitora. Gosti koncerta bili su muzički umjetnici Meri Cetinić koja je osamdesetih godina prošlog stoljeća aktivno sarađivala sa Glazbenom školom Široki Brijeg te Ivan Mikulić.

Ovom prilikom dodijeljena su posebna priznanja zaslužnim za rad i funkcioniranja ove  ustanove, a među njima su bivši direktori Mirko Kraljević, Ljubo Begić, časna sestra Katarina Janja Petković i sadašnja direktorica Tonćika Kolobarić te Meri Cetinić i Ivan Mikulić.

Obilježavanju 40. godišnjice rada Glazbene škole Široki Brijeg prisustvovali su predstavnici kantonalnih i gradskih vlasti, te bivši i sadašnji učenici kao i profesori Glazbene škole i njihovi gosti.

Inače, u proteklih 40 godina, od 1974./1975. školske godine, kroz osnovnu muzičku školu prošlo je više od 3000 djece koja su uz pjevanje, solfeggio i teoriju muzike, učili svirati jedan od instrumenata: klavir, gitaru, violinu, flautu, trubu, saksofon, violončelo, harmoniku, orgulje te tamburicu. Danas osnovnu i srednju Glazbenu školu pohađa 160 učenika.