Prof.dr. Dilberović zahvalila se na dosadašnjoj saradnji

Datum obavijesti: 24/01/2020

Prof.dr. Elvira Dilberović, koja je podnijela ostavku na mjesto federalne ministrice obrazovanja i nauke/znanosti zbog odlaska na novu dužnost, zahvalila se svima na dosadašnjoj saradnji.

Na kraju mandata, koji sam provela na dužnosti federalne ministrice obrazovanja i nauke/znanosti, koristim priliku da se najsrdačnije zahvalim svima koji su svojim prijedlozima, savjetima ili kritikama pomogli u realizaciji mnogobrojnih aktivnosti i projekata u procesu reforme obrazovanja u Federaciji BiH te u polju nauke i udžbeničke politike.

Ovaj put nadogradnje obrazovnog sistema i popularizacije nauke ne bi bio moguć bez zajedničkog i timskog rada svih uposlenika Ministarstva i vjerujem da će svojim znanjem i iskustvom i dalje doprinositi osavremenjivanju obrazovnog procesa te razvoju naučnog i istraživačkog rada.

Što se tiče mene osobno, svoj profesionalni put nastavit ću kao ambasadorica BiH u Švedskoj, gdje ću predstavljati i zastupati našu zemlju, štititi njene interese te nastaviti unapređivati prijateljske odnose dvije zemlje“,  stoji u poruci prof.dr. Elvire Dilberović.