ČESTITKA federalne ministrice obrazovanja i nauke u povodu početka nove akademske godine

Datum obavijesti: 30/09/2019

Federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti prof.dr. Elvira Dilberović čestitala je početak nove akademske 2019./2020. godine studentima i profesorima, kao i svim zaposlenim na visokoškolskim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Našim studentima želim da budu uspješni u ostvarenju svojih akademskih zadaća na putu osobnog i profesionalnog razvoja i napretka. Početak studentskog života posebno čestitam svim brucošima, sa željom da sa odgovornošću i predanošću usvajaju nova znanja“, navodi se u čestitki federalne ministrice obrazovanja i nauke/znanosti prof.dr. Elvire Dilberović.

Pozvala je studente da budu istinski partneri ovog Ministarstva koje će i dalje nastaviti raditi na unapređenju uvjeta rada na visokoškolskim ustanovama, ali i na poboljšanju studentskog standarda.

Upravo je u toku Javni poziv za odabir programa i projekata iz oblasti proširenog studentskog standarda, a odnosi se na podršku studentima s invaliditetom i poticaj školovanju Roma, državljana BiH s prebivalištem na području Federacije BiH, koji studiraju na javnim visokoškolskim ustanovama“,  naglasila je ministrica Dilberović te dodala da je upućen i poziv svim javim univerzitetima/Sveučilištu u Federaciji BiH da kandidiraju najbolje studente za dodjelu jednokratnih novčanih podrški koje svake godine dodjeljuje Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti.

Također, uskoro će biti aktuelni i studentski zajmovi koje svake nove akademske godine dodjeljuje Fond za studentske zajmove Federacije BiH temeljem Javnog poziva, a Ministarstvo podržava i Fondaciju za mobilnost studenata i nastavnika Federacije Bosne i Hercegovine.