Ministrica Dilberović na otvaranju novoizgrađenih područnih škola Bočinja i Lovnica

Datum obavijesti: 06/09/2016

U okviru ''UN Programa za oporavak od poplava'', u ponedjeljak, 05.09.2016. godine, otvorene su dvije novoizgrađene osnovne škole u općinama Maglaj (Područna škola Bočinja) i Zavidovići (Područna škola Lovnica).

Škole su svečano otvorili: prof.dr. Elvira Dilberović, federalna ministrica obrazovanja i nauke, Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona i Edis Arifagić, menadžer UNDP-ovog Programa za lokalni razvoj. Svečanosti u Bočinji prisustvovao je i šef Misije OSCE-a u BiH Jonathan Moore.

Federalna ministrica obrazovanja i nauke prof.dr. Elvira Dilberović ponovila je i ovom prilikom da je osnovni cilj Ministarstva stvaranje kvalitetnijih uvjeta obrazovanja, a u skladu s Reformskom agendom i Programom rada Vlade FBiH, posebno je posvećeno i poboljšanju inkluzivnosti u obrazovanju, kao i razvijanju partnerstva sa svim subjektima u sistemu obrazovanja.

„U fokusu svih naših aktivnosti u konačnici i jeste učenik, a naš osnovni cilj je da stvorimo što kvalitetnije uvjete za odgoj i obrazovanje djece i mladih u Federaciji Bosne i Hercegovine“, istaknula je ministrica Dilberović, poželivši učenicima ovih škola sretnu i uspješnu novu školsku 2016/2017. godinu, kao i svim ostalim učenicima i roditeljima, učiteljima i nastavnicima te uposlenicima u školstvu, kojima je nova školska godina počela 05.09.2016. godine.

Vrijednost ukupne investicije je 581.500 KM, a glavni investitori su Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), Vlada Federacije BiH, te Vlada Zeničko-dobojskog kantona, a podršku je pružila i Vlada Kraljevine Norveške.

Galerija