Visoka ljetna škola Univerziteta u Beču i program Summer School Beč, Austrija, 16.7.-13.8.2016. godine

Datum obavijesti: 17/02/2016

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine dostavilo je informaciju Austrijske ambasade u Sarajevu da se program Summer School Visoke ljetne škole Univerziteta u Beču i organizira u periodu od 16.7. do 13.8.2016. godine.

Četverosedmični program nudi kurseve Evropskih studija i kurs Austrian Arbitration Academy u prijepodnevnim te kurs njemačkog jezika u poslijepodnevnim satima.

Kursevi evropskih studija održavaju se na engleskom jeziku i bave se političkim, privrednim, pravnim, historijskim i kulturnim aspektima razvoja Evropske unije. Austrian Arbitration Academy bavi se temom međunarodnog rješavanja sporova putem arbitraže.

Kursevi su namijenjeni studentima čiji se studij odnosi na Evropu ili jedan od sljedećih studijskih smjerova:Evropski studij, Političke nauke, Pravo (Međunarodno pravo, Evropsko pravo), Ekonomija, Historija, Kulturne studije, Međunarodni odnosi, Interdisciplinarne studije i Njemački jezik.

Dodatne informacije o Visokoj ljetnoj školi i programu Summer School 2016, kao i stipendijama za ovaj program mogu se preuzeti s Internet stranice:
http://shs.univie.ac.at

Rok za prijave je 30.04.2016. godine.