Obavještenje podnosiocima prijava koje ne ispunjavaju uslove u okviru Javnog poziva za finansiranje/sufinansiranje programa i projekata iz oblasti visokog obrazovanja iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine u 2024. godini

Datum obavijesti: 09. 08. 2024

Pozivamo podnosioce prijava na Javni poziv za finansiranje/sufinansiranje programa i projekata iz oblasti visokog obrazovanja iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine u 2024. godini da provjere evidencije prijava, koje se nalaze u prilogu ovog obavještenja. 

Na evidencijama iz priloga nalaze se popisi prijava za koje je utvrđeno da ne ispunjavaju uslove i kriterije programa Javnog poziva za finansiranje/sufinansiranje programa i projekata iz oblasti visokog obrazovanja na koje su se prijavili. 

Za prijave koje ne ispunjavaju, odnosno ne zadovoljavaju uslove Javnog poziva, i kao takve su navedene na spisku (u prilogu obavještenja) za program na koji su se prijavili, podnosioci imaju mogućnost podnošenja prigovora na adresu Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke u roku od 8 dana od dana objave ovog obavještenja.

Evidencija nepotpunih prijava i prijava koje nisu zadovoljile propisane uslove i kriterije programa 1. Podrška projektima studentskih organizacija visokoškolskih ustanova u Federaciji BiH

Evidencija prijava koje nisu zadovoljile propisane uslove i kriterije programa 2. Podrška visokoškolskim ustanovama za projekte osiguranja kvaliteta studijskih programa na prvom i drugom ciklusu studija, te integrisanom studiju za programe osposobljavanja nastavnog osoblja za rad u nastavi.