JAVNI POZIV za finansiranje/sufinansiranje programa i projekata u oblasti nauke koje realiziraju institucije nauke i kulture od značaja za Bosnu i Hercegovinu u 2024. godini

WEB_Naslovnica2.jpg

Datum obavijesti: 12. 07. 2024

Na osnovu Odluke o usvajanju programa utroška sredstava s kriterijima raspodjele sredstava tekućih transfera utvrđenih Budžetom Federacije Bosne i Hercegovine za 2024. godinu Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke („Službene novine Federacije BiH“ broj 37/24) Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke raspisuje Javni poziv za finansiranje/sufinansiranje programa i projekata u oblasti nauke koje realiziraju institucije nauke i kulture od značaja za Bosnu i Hercegovinu u 2024. godini.

Svrha programa je podrška institucijama nauke i kulture od značaja za Bosnu i Hercegovinu, kroz podršku programima i projektima kojima se osigurava kontinuitet njihovog rada i održavanje djelatnosti na dostignutom nivou institucija, koje su osnovane posebnim zakonima, a koje nemaju riješen status osnivanja od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma za BiH. Podrška projektima koji imaju za cilj unaprijeđenje obrazovnog sistema, kvalitete naučnog rada i naučnih baza, te prosperitetan i inkluzivan društveni razvoj.

Dokumenti za preuzimanje:

Bosanski jezik

Hrvatski jezik

Српски језик

Tekst Javnog poziva

Tekst Javnog poziva

Текст Јавног позива

Obrazac 1. za prijavu

Obrazac 1. za prijavu

Образац 1. за пријаву

Kriteriji za ocjenjivanje

Kriteriji za ocjenjivanje

Критерији за оцјењивање

Uputstvo za podnosioce prijave

Uputstvo za podnositelje prijave

Упутство за подносиоце пријаве

Primjerak ugovora koji će biti potpisan sa korisnikom sredstava

Obrazac TINK-1 (finansijski izvještaj)

Obrazac TINK-2 (realizacija projekta i naučni rezultati)

 

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva: do 31.08.2024. godine.