Ministrica Duraković održala sastanak sa predsjednicom Udruženja „Dajte nam šansu“

Datum obavijesti: 21. 03. 2024

Federalna ministrica obrazovanja i nauke prof.dr. Jasna Duraković, sa saradnicima, održala je sastanak sa Ines Kavalec, direktoricom Udruženja porodica djece s poteškoćama u razvoju "Dajte nam šansu", koje objedinjujemo porodice djece i osoba sa poteškoćama u razvoju, bez obzira na dob, stepen i vrstu poteškoće.

Kako je naglasila gospođa Kavalec, kroz sve svoje aktivnosti nastoje stvoriti osviješteno društvo koje prepoznaje potrebe porodica djece i odraslih osoba sa poteškoćama u razvoju i sistemski ih rješavati, uvažavajući njihovo dostojanstvo, različitosti i mogućnosti. 

Ministrica Duraković naglasila je da se na sastanku razgovaralo o partnerstvu Ministarstva i ovog Udruženja, te suorganizaciji naučno-stručne konferencije o inkluziji u obrazovanju. 

"Puno je posla kada je u pitanju potpuna inkluzija djece s poteškoćama u razvoju u redovno školovanje i u odjeljenja s drugom djecom, jer je nužno omogućiti potrebne preduslove za kvalitetno obrazovanje, uz individualiziran pristup svakom djetetu. Stoga je inkluzija bila i bit će, a posebno inkluzija djece s poteškoćama u razvoju, u fokusu rada Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke", ustvrdila je ministrica Duraković.  

Galerija