Ministrica Duraković razgovarala sa ministrom znanosti, prosvjete, kulture i sporta Kantona 10

Datum obavijesti: 29.02.2024

Novoimenovani ministar znanosti, prosvjete, kulture i sporta Kantona 10 Ante Tadić posjetio je u četvrtak, 29.02.2024. godine, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, a na sastanku sa ministricom prof. dr. Jasnom Duraković razgovarano je, između ostalog, o mogućnostima saradnje i zajedničkog aktivnog rada na jačanju obrazovnog sektora. 

Sastanku je prisustvovao i nekadašnji resorni kantonalni ministar, a sada zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Federacije BiH Petar Galić, te u ime Federalnog ministarstva, pomoćnica ministrice za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje Nadija Bandić. 

Važna nam je saradnja zbog podijeljene nadležnosti obrazovnog sistema u Federaciji. U Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke spremni smo biti podrška za sve procese reforme obrazovanja, koji će biti važni kako za budućnosti obrazovanja u BiH, ali i za naše učenike i mlade“, naglasila je ministrica Duraković. 

Ministar Tadić je izrazio spremnost da se i Kanton 10, odnosno nadležno ministarstvo uključi u Interresorni stručni tim za izradu Okvirnog plana prevencije i sprječavanja nasilja u odgojno-obrazovnim ustanovama u Federaciji BiH, te delegirao predstavnika kantonalnog ministarstva koji će ubuduće sudjelovati u radu ovog interresornog stručnog tima. 

Ministri su razgovarala i o drugim pitanjima od prioritenog značaja za obrazovanje u Federaciji BiH, sa fokusom na ovaj kanton.

 

 

Galerija