Ministrica Duraković ugostila predstavnike Saveza izviđača FBiH

Datum obavijesti: 16.02.2024

Federalna ministrica obrazovanja i nauke prof.dr. Jasna Duraković razgovarala je u petak,16.02.2024. godine, u Mostaru, sa predstavnicima Saveza izviđača Federacije BiH koji su je upoznali sa program i aktivnostima ovogodišnje Smotre Saveza izviđača FBiH. 

Kako su istaknuli, bit će to najveći događaj za adolescente i mlade u 2024. godini, koji će se u cijelosti odvijati pod otvorenim nebom, u prirodi, a okupit će izviđače iz više od 100 gradova i općina iz BiH, regije, Europe i svijeta. Održavanje Smotra poklapa se sa dva važna jubileja, odnosno 25 godina od prijema bh. izviđača u Svjetsku izviđačku organizaciju (WOSM) te 65 godina od 1. Smotre Saveza izviđača BiH na Boračkom jezeru. 

Ministrica Duraković čestitala je ove značajne obljetnice svim našim izviđačima te posebno istaknula pozitivan uticaj izviđačkih aktivnosti na cjelokupan razvoj djece i mladih osoba. 

Ovaj oblik organiziranja svakako je dobar izbor za provođenje slobodnog vremena djece i mladih, koji ih veže za prirodu, ekologiju, pozitivno takmičenje, društvenu odgovornost i aktivizam. Izuzetno cijenim napore Saveza izviđača i njegovu odgojno-obrazovnu ulogu i vjerujem da u mnogim projektima možemo ostvariti uspješnu saradnju“, naglasila je ministrica Duraković.

Galerija