U Sarajevu organizirana Naučno-stručna konferencija - INN&TECH i Drugi sajam inovacija i inovativnosti

1000010713.jpg

Datum obavijesti: 23.01.2024

U Sarajevu je u utorak, 23.01.2024. godine, počela Sedma naučno-stručna konferenciju o značaju razvoja tehnike, tehnologije, inovatorstva, inovativnosti i IT tehnologija i Drugi sajam inovacija i inovativnosti. Uvažavajući važnost konferencije, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke pruža kontinuiranu podršku organiziranju Naučno-stručne konferencije INN&TECH. 

Na konferenciji, koja je okupila više od 500 učesnika, obratila se federalna ministrica obrazovanja i nauke prof. dr. Jasna Duraković, naglasivši da je FMON podržalo svih šest prethodno organiziranih konferencija, kao i Prvi sajam inovacija koji je održan prošle godine. 

Ono što nam je primarni cilj jeste poboljšati ekonomski razvoj zemlje, a on uvijek zavisi od tehnološkog i inovacionog razvoja. Poznato nam je da IT industrija predstavlja značajan dio rješenja za brojne izazove s kojima se naše društvo suočava. Ovo je jedna od najvažnijih industrijskih grana u zemlji, jer svojim razvojem značajno utječe na cjelokupan razvoj BiH, te stoga ne smije ni izostati podrška projektima koji se bave razvojem IT industrije”, istaknula je ministrica Duraković, koja je posjetila i Sajam inovacija te razgovarala sa mladim inovatorima.

Zaželjela je organizatorima, panelistima i gostima sretan i uspješan rad, te obećala podršku sličnim projektima i u budućnosti.

 

Galerija