7. konferencija INN&TECH i Drugi sajam inovacija i inovativnosti INN&TECH

Datum obavijesti: 08.01.2024

Centar za razvoj i promociju inovatorstva, tehnike i informacionih tehnologija - CRPIT Sarajevo organizira 7. naučno-stručnu konferenciju „INN&TECH“ – konferenciju o značaju razvoja tehnike, tehnologije, inovatorstva, inovativnosti i informacionih tehnologija. Konferencija će biti održana u Sarajevu, Hotel Hills Ilidža, 23.01.2024. godine, sa početkom u 9:30 sati. 

Održavanje konferencije ima za cilj promociju značaja tehničkih i informatičkih nauka za opći društveni interes, zatim, značaj obrazovanja mladih za ove oblasti, te neophodnosti sinergijskog djelovanja obrazovnog, naučnog i privrednog sektora. 

Teme konferencije:

- Pedagoški aspekti primjene vještačke inteligencije

- Obrazujemo li mlade za ono što ih čeka?

- Kompatibilnost ishoda učenja i tržišta rada

- Uspješni mladi koji su ostali u Bosni i Hercegovini... Šta možemo učiniti? 

Također, Centar organizira Drugi sajam inovacija i inovativnosti INN&TECH, kojim se promovisati bosanskohercegovačke inovacije i inovatore, podržati ih u njihovom nastojanju da svojim inovacijama pomognu unapređenju privrede Bosne i Hercegovine. Jedan od bitnih ciljeva održavanja sajma je pružiti mladima, studentima i učenicima da prezentiraju svoje inovacije, inovativna i tehnička rješenja, te da šire svoje spoznaje i međusobno razmjenjuju iskustva. Na sajmu će svoje projekte izložiti preko 70 timova, sa preko 200 autora. 

Pokrovitelji događaja: Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo. 

Centar poziva sve zainteresovane iz obrazovanja, nauke, privrede, IT industrije, mlade i sve one koji se bave pitanjima mladih, inovatore, profesore, nastavnike, naučne radnike i sve zainteresovane da uzmu učešće na konferenciji i da posjete Drugi sajam inovacija i inovativnosti. 

Više informacija o događajima, kao i registracija za učešće na https://inn-tech.ba/konferencija-2024/

Dokumenti vezani za obavjest