U Sarajevu održana Konferencija “Spajamo tehnologiju i obrazovanje”

Datum obavijesti: 14.12.2023

Tehnologija transformiše način na koji učimo i podučavamo, a digitalne inovacije postaju ključne za unapređenje obrazovnog procesa, otvarajući vrata novim metodama učenja i stvarajući interaktivno okruženje za razvoj budućih generacija, jedan je od zaključaka Konferencije “Spajamo tehnologiju i obrazovanje”, koja je održana u četvrtak, 14.12.2023. godine, u Sarajevu. 

Na skupu su sudjelovali i predstavnici Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, čiji je cilj bio predstaviti aktivnosti i planove Ministarstva za naredni period, programe Ministarstva kojim bi se digitalne tehnologije integrirale u obrazovni proces, a sve s ciljem aktivnije primjene tehnologija u školama i učionicama. 

U panelu, koji je bio posvećen upotrebi digitalnih tehnologija za bolji obrazovni proces, sudjelovali su: prof.dr. Seid Masnica, savjetnik ministrice za visoko obrazovanje, nauku i tehnologije, te Damir Ravlić, iz Sektora za nauku i tehnologije. 

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke je do sada uložilo značajna sredstva u digitalizaciju i unapređenje obrazovnog procesa.

 

Galerija