Federalna ministrica obrazovanja i nauke prof. dr. Jasna Duraković, sa savjetnicima danas je boravila u posjeti Goraždu

IMG-be62d2303e9c6b0a2499144870817b1a-V.jpg

Federalna ministrica obrazovanja i nauke prof. dr. Jasna Duraković, sa savjetnicima danas je boravila u posjeti Goraždu, a tom prilikom se sastala sa predstavnicima Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-Podrinjskog kantona Goražde.

Posjeta je počela u kabinetu Premijera kantona Edina Ćulova, gdje se sastanku pridružio i gradonačelnik Goražda Ernest Imamović, a nakon toga održala je sastanke i posjetila JU za predškolski odgoj i obrazovanje vrtić "Sunce", osnovnu muzičku školu "Avdo Smailović, osnovnu školu "Husein ef. Đozo", zavičajni muzej Goražde i "Most ispod mosta", te mješovitu srednju školu "Enver Pozderović". 

Tom prilikom ministrica Duraković je naglasila da će u svom mandatu podržati značajne projekte koji su važni za razvoj Bosansko-podrinjskog kantona. Do sada je Federalno ministartvo obrazovanja i nauke uložilo značajna sredstva u osiguranju boljih uvjeta za osnovce i srednjoškolce Goražda. Ministrica Duraković sa delegacijom odala je počast ubijenoj djeci Goražda.

Galerija