Otvoren KUN (Knjige u nišama)

Datum obavijesti: 05/11/2021

U organizaciji JU Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo i Zajednice izdavača/nakladnika u Bosni i Hercegovini, od 3. do 6. novembra/studenog 2021. godine, u Sarajevu se održava četvrti Sajam izdavača/nakladnika Bosne i Hercegovine KUN (Knjige u nišama), pod sloganom: „Za ljude knjige”.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti je i ove godine izlagač, ali i jedan od pokrovitelja ove manifestacije, kojoj je cilj  promocija bh.stvaralaštva i vraćanje dostojanstva izdavaštvu i sajmovima knjiga.

Sajam se održava u Bosanskom kulturnom centru KS, koji je i ovaj put središte okupljanja ljubitelja knjige i mjesto susreta, razgovora i predstavljanja novih naslova bh izdavača i autora. Ulaz na Sajam je besplatan, a otvoren je za posjetitelje od 10:30 do 20:30 sati.

Kako naglašavaju organizatori, KUN  je jedini sajam knjige koji je stvarno okrenut bh. izdavačima i autorima i to ga čini drugačijim, boljim i važnijim od drugih sličnih manifestacija. On je važna platforma za bolje i uspješnije poslovanje i dalji razvoj bh. izdavača.

Sajam KUN, kako je rečeno, nije samo prostor prodaje knjiga nego i druženja, predstavljanja autora i knjiga.

Galerija