U Federaciji BiH započinje nova školska 2021/2022. godina

Datum obavijesti: 01.09.2021.

Nova školska 2021/2022. godina počinje u srijedu, 01.09.2021. godine u Tuzlanskom kantonu, Zeničko-dobojskom i Bosansko-podrinjskom te Kantonu Sarajevo, dok će u ponedjeljak, 06.09.2021. godine početi i u Unsko-sanskom kantonu, Posavskom, Srednje-bosanskom i Hercegovačko-neretvanskom te Županiji Zapadno-hercegovačkoj i Kantonu 10.

U svim kantonima, prema trenutnim saznanjima, planirano je odvijanje nastave u učionicama, po redovnom nastavnom planu i programa, uz poštovanje važećih higijensko-epidemioloških naredbi i preporuka nadležnih organa i institucija.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti svim učenicima i nastavnicima želi sretnu i uspješnu novu školsku godinu te da ostanu dobro i zdravo. Poziva i sve učenike i nastavnike, ali i roditelje da se ponašaju odgovorno i u skladu sa preporukama, u školi i izvan nje, a kako bi se mogućnost zaraze svela na minimum i osiguralo nesmetano odvijanje nastave.

Inače, u svim kantonima će se kontinuirano pratiti epidemiološka situacija, na osnovu koje će se donositi potrebne odluke, a nadležna kantonalna ministarstva obrazovanja su spremna i na druge modele, ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije.