Takmičenje u građanskom poduzetništvu za 2020. godinu

Datum obavijesti: 15/05/2020

Ministarstvo civilnih poslova BiH obavijestilo je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke da je Poduzetnički kampus (the Entrepreneurship Campus) objavio otvoreni poziv za dostavu prijava na Takmičenje u građanskom poduzetništvu za 2020. godinu.

Navedeno takmičenje dio je Poduzetničkog kampusa, a pokrenuto je radi osnaživanja poduzetnika širom svijeta za stvaranje inovativnih odgovora na globalne izazove i/ili izazove u zajednici i uključivanja u mirniji i ordrživiji svijet. Riječ je o takmičenju putem kojeg se kroz inovativne ideje i kreativne projekte želi dati doprinos promociji Ciljeva održivog razvoja do 2030. godine (Sustainable Development Goals – SDG) i obilježavanju 75. godišnjice Ujedinjenih nacija.

U takmičenju mogu učestvovati svi stariji od 13 godina, a aplikanti se trebaju registrirati na sljedećem linku:

https://www.entrepreneurship-campus.org/register/

Nakon registracije neophodno je predati ideju ili projekat, nakon čega će administratori takmičenja ispitati da li su isti u skladu sa standardima takmičenja i dostaviti informaciju aplikantima o daljoj mogućnosti učešća.

Pobjednici takmičenja će biti proglašeni na ceremoniji 10. decembra 2020. godine. Uz certifikat, pobjednicima će se pružiti prilika da od stručnjaka za poduzetništvo tokom 90-minutnog seminara dobiju povratne informacije o svojim poduzetničkim projektima i idejama.

Više informacija o nagradama i priznanjima možete dobiti putem linka:

https://www.entrepreneurship-campus.org/computer/prizes-and-recognition

Pored navedenog, za više informacija o organizatorima i Takmičenju možete posjetiti link:

https://www.entrepreneurship-campus.org/