Susret Dilberović – Șanli: TIKA pomaže održivost i unapređenje obrazovnog sistema

Datum obavijesti: 27/05/2015

Direktor Turske agencije za saradnju i koordinaciju (TIKA) u BiH Huseyin Șanli (Husejin Šanli), zajedno sa saradnicima, susreo se u Sarajevu sa federalnom ministricom obrazovanja i nauke dr.sc. Elvirom Dilberović.

Tokom prvog zvaničnog susreta razgovarano je o nastavku saradnje i razvijanju partnerstva na pripremanju i realiziranju projekata iz oblasti obrazovanja, u cilju daljeg osnaživanja ove oblasti i provođenja započetih reformskih procesa.

Ministrica Dilberović zahvalila je direktoru TIKA-e na iskrenoj i nesebičnoj pomoći koja je usmjerena održivosti i unapređenju obrazovnog sistema, te na svemu dosad učinjenom kada su u pitanju projekti obnove i opremanja obrazovnih i naučnih ustanova, kao i drugi projekti iz oblasti obrazovanja.

TIKA je institucija koja u Bosni i Hercegovini realizira niz projekata iz različitih oblasti, među kojima prioritetno mjesto zauzimaju projekti i programi iz oblasti obrazovanja.

Direktor Șanli i ministrica Dilberović iskazali su obostrani interes za nastavak saradnje na realizaciji  projekata s ciljem poboljšanja uslova rada odgojno-obrazovnih ustanova na području Federacije Bosne i Hercegovine,  te izrazili uvjerenje da će izuzetno dobra saradnja i partnerski odnos biti nastavljeni i dodatno ojačani.