Informacija o izmjeni Spiska odobrenih radnih udžbenika, udžbenika, priručnika, radnih listova i zbirki zadataka za osnovne škole, gimnazije i srednje tehničke i stručne škole u školskoj 2018/2019. godini

Datum obavijesti: 07/02/2019

Koordinacija ministara obrazovanja i nauke u Federaciji BiH je, na svojoj XII sjednici održanoj 30. 1. 2019. godine, odobrila izmjenu Spiska odobrenih radnih udžbenika, udžbenika, priručnika, radnih listova i zbirki zadataka za osnovne škole, gimnazije i srednje tehničke i stručne škole u školskoj 2018/2019. godini:

 

  1. U dijelu Spiska koji se odnosi na treći razred devetogodišnje osnovne škole, tekst pod rednim brojem 11. Engleski jezik „English Adventure 1“ autora Anne Worrall, Elizabeth Kilbey, Asmir Mešić Izdavačke kuće „Buybook“ Sarajevo“ se briše te umjesto njega stoji: „New English Adventure 1“ za treći razred devetogodišnje osnovne škole autora Viv Lambert, Anne Worrall i Asmira Mešića, Izdavačke kuće „Buybook“.
  2. U posebnom dijelu Spiska koji se odnosi na naslove koje su odobreni na osnovu odluke kantonalnih ministarstava obrazovanja na području njihovog kantona, za Srednjobosanski kanton, izdavači pod rednim brojevima 1, 2, 3, 4, 5. i 6. se brišu, a upisuju se: Turski kulturni centar Yunus Emre i „Dobra knjiga“ Sarajevo.

Spisak odobrenih radnih udžbenika, udžbenika, priručnika, radnih listova i zbirki zadataka za osnovne škole, gimnazije i srednje tehničke i stručne škole u školskoj 2018/2019. godini