Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke i Marbo Product uručili prvu donaciju lopti

Datum obavijesti: 25/05/2018

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti i Kompanija PepsiCo potpisali su u utorak, 22.05.2018. godine, u Mostaru, Protokol o saradnji o doniranju lopti za ekipne sportove (nogomet, rukomet, košarka i odbojka) osnovnim školama i odgojno-obrazovnim ustanovama za djecu sa posebnim potrebama u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Cilj donacije jeste populariziranje sporta te poticanje rasta i razvoja djece na principima zdravih životnih stilova, kao i prevencija prekomjerne težine među djecom školskog uzrasta.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti uključeno je u razne programe i projekte s ciljem unapređenja zdravih stilova života i uopće zdravlja djece i mladih predškolskog i školskog uzrasta, poput izuzetno uspješnog programa „Zdravo jedi, zdravo rasti“ i drugih koji su usmjereni razvijanju pozitivnih stavova naših najmlađih prema zdravim stilovima života te odgovornosti za svoje zdravlje“, podsjetila je ministrica Dilberović, istaknuvši da je upravo škola ključno mjesto u kojem djeca i mladi stječu kompetencije za cjeloživotno održavanje i unapređivanje zdravlja, kao i neophodne informacije o njemu.

Stoga podržavamo i ovaj projekt, u okviru kojeg će biti donirane lopte za preko 350 škola i obrazovnih ustanova u Federaciji BiH. Posebno sam radosna što je prva donacija uručena štićenicima Centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Los Rosales“ u Mostaru, kako bi i oni što više vremena provodili u aktivnostima na otvorenom ili baveći se sportom“, kazala je Dilberović.

Naš brend Chipsy, kroz svoju novu kampanju „Pokaži fudbalsku strast“, uoči Svjetskog prvenstva u fudbalu, želi da promoviše zdrav navijački duh te potakne, prije svega mlade, da prepoznaju istinske sportske vrijednosti. Naravno, sve to treba da rezultira time da se što više mladih motiviše za bavljenje sportom, a krajnji cilj je zdrav rast i razvoj djece i omladine. Želim našim đacima da postanu najbolji ambasadori sporta, fer pleja i timskog duha, u čemu će im sigurno pomoći i naše lopte i nadam se da će ih što više koristiti“, istakao je Igor Grbić, komercijalni menadžer za Bosnu i Hercegovinu  PepsiCo Zapadni Balkan.

Pored osnovnih škola na teritoriji Bosne i Hercegovine, Marbo Product je istu vrstu donacije uputio i svim osnovnim školama u Crnoj Gori i Srbiji, pri čemu će više od 15.000 lopti stići do učenika osnovnih škola u regiji, koji će tako dobiti priliku da se aktivno bave fizičkim aktivnostima i timskim sportovima.

Galerija