Sarajevo Innovation Summit 2018 – poziv za registraciju

Datum obavijesti: 19/04/2018

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke partner je u realizaciji događaja Sarajevo Innovation Summit 2018 koji organizira Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu 7. maja 2018. godine s početkom u 9:30 sati u hotelu Europe u Sarajevu.

Ovaj jedinstveni događaj u regiji, ujedno i prvi događaj ove vrste, okupiće učesnike i govornike iz cijelog svijeta, a očekuje se učešće izvršne vlasti Bosne i Hercegovine, predstavnika regionalnih institucija i kompanija, diplomatskog kora te članova akademske zajednice.

Osnovna ideja Samita je okupljanje vodećih stručnjaka iz realnog i javnog sektora, te akademske zajednice iz oblasti inovacija omogućavajući im prezentovanje dobrih praksi, te razmjenu znanja i iskustava, sa ciljem kreiranja adekvatnog okruženja i poticanja razvoja inovacija. Samit će, definitivno, doprinijeti i otvorenom dijalogu između tržišta rada i visokoškolskih ustanova u smislu stvaranja novih, tržišno-relevantnih znanja i vještina, ali i  definiranju i provođenju konkretnih preporuka za unaprjeđenje okruženja koje će biti stimulativno za inovacije i preduzetničku aktivnost.

Sarajevo Innovation Summit otvoren je za sve zainteresirane uz prethodnu registraciju i to putem linka: http://www.efsa.unsa.ba/~nir/index.php?sid=23351&lang=bs  najkasnije do 30.04.2018. godine.

Više informacija o Samitu možete pročitati na web stranici: http://www.efsa.unsa.ba/innovationsummit/bs/sarajevo-innovation-summit , te pogledati program http://www.efsa.unsa.ba/innovationsummit/bs/agenda