Ministrica Dilberović primila Celila Gungora

Datum obavijesti: 12/04/2018

Federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti prof.dr. Elvira Dilberović primila je u četvrtak, 12.04.2018. godine, u prostorijama Ministarstva, u Mostaru, delegaciju Turske, na čelu sa generalnim direktorom turske Direkcije za specijalno obrazovanje Celilom Gungorom.

Razgovarali su o aktivnostima u okviru pilot-projekta razmjene iskustava i znanja u polju specijalnog obrazovanja.

Federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti prof.dr. Elvira Dilberović podsjetila je da se ovaj projekt realizira zahvaljujući saradnji sa Ministarstvom obrazovanja Turske i TIKA-om, te da se, s ciljem poboljšanja obrazovnog sistema za djecu s posebnim potrebama, provodi u četiri kantona u Federaciji BiH.

"Ovaj pilot-projekt obuhvaća četiri kantona, a to su Hercegovačko-neretvanski, Sarajevski, Zeničko-dobojski i Tuzlanski, a izabrane su škole za specijalno obrazovanje, odnosno one u kojima se vrši program za djecu s posebnim potrebama", kazala je ministrica Dilberović te dodala da su dosad, u okviru projekta, realizirane uzvratne posjete delegacija BiH i Turske te doedukacija naših nastavnika u Turskoj. Također, značajna sredstva Turska je uložila i u infrastrukturu škola uključenih u ovaj projekt, a s ciljem poboljšanja obrazovnog rada za djecu sa posebnim potrebama.

Obje strane su izrazile nadu da će ovaj projekt uroditi dobrim rezultatima.

Direktor turske Direkcije za specijalno obrazovanje Celil Gungor izrazo je uvjerenje da će projekt proći uspješno kako bi se mogao nastaviti i u drugim zemljama, zahvalivši se svima koji se zalažu da prođe uspješno.

Galerija