Ministrica Dilberović čestitala dr.sc. Selmi Porović

Datum obavijesti: 27/11/2017

Federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti prof.dr. Elvira Dilberović čestitala je, u ime Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti i u svoje osobno ime, dr.sc. Selmi Porović veliki akademski i osobni uspjeh – odbranu doktorata na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, i to kao najuspješniji doktorand u historiji ovog Fakulteta.

Do ovog uspjeha doveo Vas je ogroman rad i trud, brojni objavljeni naučni i stručni radovi te mnoštvo predavanja po cijelom svijetu, na čemu Vam, također, iskreno čestitam, uz želju da i dalje svojim iskrenim zalaganjem i vrijednim radom bilježite značajne rezultate. Naša zemlja je bogatija za još jednu izvrsnu naučnicu i istraživačicu, posebice imajući u vidu da su Vaša specijalnost djeca i njihovo oralno zdravlje i sigurna sam da će Vaša dosadašnja istraživanja, kao i budući rad dovesti do pozitivnih rezultata i napretka u ovoj oblasti.

Naša je obaveza da i dalje kontinuirano podržavamo razvoj nauke te naučno-istraživačke i istraživačko-razvojne djelatnosti u Federaciji BiH, a posebno nas čini radosnim da je upravo, putem programa u oblasti nauke, ovo Ministarstvo 2015. godine podržalo izradu Vašeg magistarskog rada na Stomatološkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

Uvažena dr.sc. Porović, želimo Vam puno uspjeha u budućem radu i iskreno se radujemo Vašim novim naučnim postignućima i uspjesima“, stoji u čestitki ministrice Dilberović.