Federalni premijer posjetio FMON

Datum obavijesti: 02/10/2017

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, u četvrtak 28.09.2017. godine, posjetio je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, u sjedištu u Mostaru.

Tom prilikom federalna ministrica obrazovanja i nauke prof.dr. Elvira Dilberović, zajedno sa svojim saradnicima, upoznala je premijera Federacije Bosne i Hercegovine sa aktivnostima, programima i projektima koje provodi ovo ministarstvo.

U razgovoru sa premijerom Federacije BiH, rukovodioci sektora su predstavili najznačajnije projekte koje provodi Ministarstvo te akcentirali najaktuelnija pitanja iz resora obrazovanja i nauke, posebno dajući prioritet onim programima koji su od  važnosti za cijelu Federaciju BiH.

Među prioritetima se nalaze i programi realizacije bilateralne naučne i naučno-tehnološke saradnje te međunarodne akademske i studentske razmjene, čije obaveze je preuzela Bosna i Hercegovina, a realizaciju programa za područje Federacije BiH finansira Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke. 

Federalna ministrica upoznala je premijera i sa planovima rada Ministarstva za naredni period, koji se temelje na približavanju evropskom obrazovnom sistemu i ispunjavanju obaveza naše zemlje prema evropskim integracijama.

Na kraju susreta, zahvalila se premijeru Federacije BiH na posjeti, kao i podršci budućem radu koju je ovom prilikom dao Ministarstvu.

Galerija