Ministrici Dilberović uručene zahvalnice NUB-a i Biblioteke za slijepe osobe

Datum obavijesti: 21/09/2017

Direktor NUB-a BiH Ismet Ovčina uručio je federalnoj ministrici obrazovanja i nauke/znanosti prof.dr. Elviri Dilberović zahvalnicu za izuzetnu podršku kontinuitetu rada te institucije što je, kako je kazao, podrška znanju.

Također, ministrici je uručena i zahvalnica djelatnika Biblioteke za slijepa i slabovidna lica BiH, koja je dvojezična, odnosno štampana na Brajevom pismu i u crnom tisku, što je, kako je rekao direktor Biblioteke Sakib Pleh, jedinstven primjerak.
 
Zahvalnice su uručene u prigodi potpisivanja ugovora sa institucijama nauke i kulture od značaja za BiH o sufinansiranju programa i projekata kojima se osigurava kontinuitet njihovog rada i održavanje djelatnosti na dostignutom nivou u 2017. godini (Sarajevo, 19.09.2017. godine). Ministarstvo je za ove namjene u Budžetu za 2017. godinu osiguralo sredstva u ukupnom iznosu od 1.100.000,00 KM.

Ovom prilikom ministrica Dilberović kazala je i to da je Vlada FBiH, iz tekućih rezervi i na inicijativu Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, osigurala 20.000 KM za izmirenje dugovanja za električnu energiju NUB-a BiH.

Galerija