Svečana akademija UNMO: Plaketa za istaknuti rad i naučna dostignuća ministrici prof.dr. Elviri Dilberović

DSC_00165656.jpg

Datum obavijesti: 15/02/2017

Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru obilježio je u utorak, 14.02.2017. godine, svečanom akademijom u Narodom pozorištu u Mostaru, 40. godišnjicu svog postojanja i rada.

Ovim povodom, između ostalog, zaslužnim pojedincima uručena su priznanja i plakete, a Plaketu za istaknut rad i dostignuća u naučno-nastavnoj i kulturnoj djelatnosti, za zasluge i izuzetan doprinos u razvoju i afirmaciji ugleda Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru dobila je i prof.dr. Elvira Dilberović, federalna ministrica obrazovanja i nauke.

Inače, ministrica Dilberović je profesorica bosanskog jezika na ovom Univerzitetu - Fakultetu humanističkih nauka. Između ostalog, kao autorica i lektorica učestvovala je u više izdavačkih  projekata iz područja religije, kulture, historije i sociologije. Recenzirala je više udžbenika i naučnih knjiga te promovirala više naučnih i književnih djela.

Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru je 14. veljače 1977. službeno proglašen otvorenim, čime je Mostar postao četvrti bosanskohercegovački univerzitetski grad. Od tada do danas, Univerzitet je prošao burno razdoblje, a veliki jubilej - 40. godina postojanja i rada - svjedoči da Univerzitet ima tradiciju, snagu i vitalnost te jasnu viziju za budućnost – istaknuto je na svečanoj akademiji.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, na čelu sa ministricom prof.dr. Elvirom Dilberović, čestita 40. rođendan Univerzitetu „Džemal Bijedić“ u Mostaru te izražava spremnost za nastavak saradnje, na zadovoljstvo svih sadašnjih i budućih profesora i studenata, kao i cjelokupne akademske zajednice, a s ciljem daljega napretka i jačanja visokoškolskog obrazovnog sistema u Federaciji BiH i cijeloj Bosni i Hercegovini.

Galerija