Konkurs za studiranje na Univerzitetu „Ondokuz Mayis“ (Samsun, Turska)

Datum obavijesti: 15/04/2015

U jeku sve prisutnije globalizacije svijeta, a s ciljem da studentima pruži različita mišljenja, poglede i samim tim postigne multikulturalnu viziju, Univerzitet „Ondokuz Mayis“ (Samus, Turska) obavještava da je u akademskoj 2015/2016. godini donio odluku da poveća broj stranih studenata te da organizuje prijemni ispit na međunarodnom nivou u više zemalja. Na osnovu Odluke Senata, od ukupnoga broja stranih studenata koji će biti primljeni, 15 posto je planirano za studente sa Balkana.

Tim povodom Univerzitet „Ondokuz Mayis“ dana 17.05.2015. godine, organizuje prijemni ispit na turskom, engleskom, arapskom, francuskom i ruskom jeziku u 33 države, u više gradova. Ukoliko bude dovoljan broj zainteresovanih iz Bosne i Hercegovine, prijemni ispit će se održati, u isto vrijeme kao i u svim drugim zemljama i ispitnim centrima, odnosno 17.05.2015. godine, u 10:00 sati, na Univerzitetu u Sarajevu.

Za  zainteresirane studente sve informacije dostupne su na web portalu Univerziteta:  http:/ise-en.omu.edu.tr/, putem kojeg su dostupne i vrše se sve potrebne aplikacije.

Cjenovnik školarine dostupan je na: http:/international-en.omu.edu.tr/uploads/documents/catalog.pdf.