Ministrica Elvira Dilberović posjetila Elektrotehničku školu za energetiku u sarajevu

Datum obavijesti: 15/04/2015

‘Pametna kuća’ i ‘pametni crijep’ oduševili ministricu

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović posjetila je u ponedjeljak, 13.04.2015. godine Elektrotehničku školu za energetiku u Sarajevu.

Učenici su ovom prilikom predstavili projekte iz oblasti obnovljivih izvora energije, kao što su ”pametna kuća”, ”pametni solarni crijep” i ”sunčani suncokret” te druge inovacije iz oblasti web dizajna.

Ministrica Dilberović je kazala da njena posjeta predstavlja podršku učenicima te škole, ali i učenicima iz cijele BiH.

„Radovi ovih učenika pokazuju koliko kvalitetnih mladih ljudi imamo koje treba podržati i dati im priliku da uspiju. Oni moraju istrajati u svojim ciljevima bez obzira na prepreke koje imamo u našoj državi“, istakla je federalna ministrica obrazovanja i nauke, te dodala da Vlada posebno treba raditi na tome da im se omogući da uspiju u svojim ciljevima.

Direktorica Elektrotehničke škole za energetiku u Sarajevu Samira Karamehić izrazila je zahvalnost za posjetu te naglasila da je Uprava Škole ponosna na učenike koji se na ovakav način predstavljaju javnosti.

„Nama je uvijek drago kada neko primjeti naš rad i potencijal, a očekujem da ćemo i u budućnosti zajedno promovirati naš rad i ideje“, kazala je direktorica Karamehić.

Galerija