Održan pripremni sastanak o međunarodnoj naučnoj konferencije Srebrenica 1995–2015. godine: „Evaluacija naslijeđa i dugoročnih posljedica genocida“

Datum obavijesti: 10/04/2015

Povodom organizovanja međunarodne naučne konferencije Srebrenica 1995–2015.: „Evaluacija naslijeđa i dugoročnih posljedica genocida“ koja će se održati povodom dvadesete godišnjice genocida u Srebrenici, u četvrtak 9. aprila 2014. godine u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu upriličen je pripremni sastanak.

Sastanku su prisustvovali federalna ministrica obrazovanja i nauke dr.sc. Elvira Dilberović, rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Muharem Avdispahić, rektor Univerziteta u Tuzli prof. dr. Enver Halilović, direktor Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rasim Muratović,  predsjedavajući Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari dr. Sadik Ahmetović, pomoćnik ministra civilnih poslova BiH Adnan Husić,  šefica Kabineta federalne ministrice obrazovanja i nauke Samira Demirović i stručni savjetnik za strateško planiranje u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari Hasan Nuhanović.

Na sastanku je razgovarano o organizacionim pripremama međunarodne konferencije  Srebrenica 1995–2015.: „Evaluacija naslijeđa i dugoročnih posljedica genocida“ koja će povodom obilježavanja 20 godina od genocida u Srebrenici biti održana u periodu od 9. do 11. jula 2015. godine u Sarajevu, Tuzli i Potočarima. Organizatori konferencije su Univerzitet u Sarajevu – Institut za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava, Memorijalni centar Srebrenica – Potočari, spomen-obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine i Univerzitet u Tuzli.

Galerija