Ministrica Duraković ugostila istaknutu rediteljicu Jasmilu Žbanić

IMG-fae8abf1d027e61d9ce1d6838bacb53c-V.jpg

Federalna ministrica obrazovanja i nauke prof. dr. Jasna Duraković ugostila je našu istaknutu rediteljicu Jasmilu Žbanić. 

Ministrica je naglasila da joj je bilo zadovoljstvo upoznati sjajnu redateljicu i razgovarati s njom o fenomenalnim filmskim i umjetničkim uspjesima, kao i o budućoj saradnji koju će Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke realizirati kroz nekoliko vrlo značajnih filmskih i obrazovnih projekata. 

“Između ostalih projekata o kojima smo razgovarale, posebno ističem našu neupitnu podršku u snimanju nastavka filma o čuvenom Emeriku Blumu, sarajevskom gigantu i vizionaru, koji je uradio mnogo za grad i državu BiH i ostavio neizbrisiv trag. O takvim ljudima djeca i mladi moraju znati mnogo više i učiti takve vrijednosti u našim školama”, naglasila je ministrica Duraković.

Uprkos svim poteškoćama i preprekama, dobro je da naši filmski umjetnici ne gube elan, nego svojim proaktivnim djelovanjem stvaraju nova filmska dostignuća uspješno vrednovana u međunarodnim filmskim krugovima. Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke u okviru svojih nadležnosti bit će im podrška.