Poziv za sudjelovanje na Naučno/znanstveno-stručnoj konferenciji „Umjetna inteligencija u Bosni i Hercegovini – istraživanje, primjena i perspektive razvoja“

rszuntitledresized1.jpg

Datum obavijesti: 15. 05. 2024

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti, u saradnji s INTERA Tehnološkim Parkom Mostar, poziva za sudjelovanje na drugoj po redu Naučno/znanstveno-stručnoj konferenciji pod nazivom "Umjetna inteligencija u Bosni i Hercegovini – istraživanje, primjena i perspektive razvoja".

Umjetna inteligencija, poznata kao AI (Artificial Intelligence), ima široku primjenu u modernom društvu, uključujući istraživanje i eksploataciju naftnih bušotina, poljoprivredu, medicinu, prepoznavanje govora, GPS sustave te sigurnosne sektore. No, unatoč svojim očitim potencijalima, u Bosni i Hercegovini joj se dosad nije posvećivala dovoljna pozornost.

Ova konferencija predstavlja priliku za bolje razumijevanje trenutačnih kretanja i procesa vezanih uz umjetnu inteligenciju, kako na domaćem, tako i na međunarodnom planu. Također, očekuje se da će potaknuti povezivanje akademske zajednice s gospodarskim sektorom te olakšati uspostavu suradnje s istraživačima i gospodarstvenicima iz inozemstva.

Konferencija će se održati u Mostaru 28. svibnja/maja 2024. godine u INTERA Tehnološkom Parku.

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje na konferenciji koja će pridonijeti daljnjem razvoju područja umjetne inteligencije u Bosni i Hercegovini.

Sudjelovanje je besplatno – dovoljno je samo prijaviti se na linku!