Ministrica Duraković otvorila Desetu internacionalnu konferenciju "Sarajevo i svijet" u organizaciji Međunarodnog Foruma Bosna

IMG-5b5fc508934c3df1beafdb9159f237c7-V.jpg

U sali Senata UNSA, ministrica prof. dr. Jasna Duraković otvorila je Desetu internacionalnu konferenciju "Sarajevo i svijet" u organizaciji Međunarodnog Foruma Bosna, kojeg vodi uvaženi akademik Rusmir Mahmutčehajić. 

Ova konferencija stavlja fokus na očuvanje bogate naučne, kulturne i geopolitičke baštine Sarajeva u kontekstu Evrope. "Ovakve rasprave zasigurno imaju za cilj ukazati na važnost razumijevanja kako Sarajevo, kao evropski grad, može unaprijediti svoj društveni, kulturni i politički pejzaž u skladu s težnjama cijele Bosne i Hercegovine ka evropskim integracijama", kazala je ministruca Duraković u svom izlaganju. 

FMON je kao suizdavač finansijski podržalo štampanje 100-og jubilarnog broja naučnog časopisa “Forum Bosnae”, u kojem je prezentirano više od pedeset radova eminentnih domaćih i stranih istraživača u području nauke, tehnologije, ekonomije i kulture. Ovaj časopis je jedan od najznačajnijih bh. naučnih publikacija u svijetu.

Galerija