Ministrica Duraković posjetila Posušje

IMG-0812c26ebbecfc5591ac8d7f4e01a5a4-V.jpg

Federalna ministrica obrazovanja i nauke, prof. dr. Jasna Duraković, sa savjetnicima, boravila je u utorak, 7.5.2024. godine, u posjeti općini Posušje, koju je započela službenim sastankom s načelnikom Općine Antom Begićem.

Ovom prilikom ministrica Duraković i načelnik Begić su razmijenili mišljenja o daljim koracima za unapređenje obrazovanja te socijalne infrastrukture u Posušju, izrazivši spremnost za buduću saradnju na ostvarenju zajedničkih ciljeva.

U sklopu obilaska posuških odgojno-obrazovnih ustanova, ministrica Duraković je posjetila Dječji vrtić "Bajka", gdje je izrazila potporu razvoju predškolskog odgoja i obrazovanja te istaknula važnost ulaganja u ranu edukaciju djece.

Posjetila je i Osnovnu školu fra Petra Bakula, što je bila prilika za razgovore o trenutnim izazovima i mogućnostima za unaprjeđenje kvalitete obrazovanja.

Ministrica Duraković je također obišla teren na kojem se gradi Edukacijsko-rehabilitacijski centar Općine Posušje, koji će biti od iznimne važnosti za podizanje standarda i mogućnosti za sve osobe s teškoćama, pružajući neophodne usluge i podršku njihovom razvoju i integraciji u društvo.

Federalna ministrica obrazovanja i nauke izrazila je zadovoljstvo posjetom Posušju i konstruktivnim razgovorima sa svojim domaćinima te istaknula važnost saradnje između federalnih institucija i lokalnih vlasti u unaprjeđenju obrazovanja i nauke na svim razinama.

Galerija