Promocija knjige „Stećci Podveležja“ Mostar, 14.04.2016. godine, 19:00 sati

14. 04. 2016 u 19:00

Obavještavamo vas da će u četvrtak, 14.04.2016. godine, u Mostaru, u Studentskom hotelu (Trg Ivana Krndelja bb), s početkom u 19:00 sati, biti promovirana knjiga mr.sc. Adisa Zilića „Stećci Podveležja“, koja je objavljena u izdanju Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke / znanosti.

Na promociji će o izdavačkoj djelatnosti Ministarstva govoriti federalna ministrica obrazovanja i nauke / znanosti dr.sc. Elvira Dilberović, dok će knjigu predstaviti: prof.dr. Salih Jalimam i dr.sc. Faruk Taslidža.

„Stećci Podveležja“ je 8.knjiga u izdanju Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/ znanosti, koje kontinuirano podržava izdavačke projekte od općeg značaja za nauku u Federaciji Bosne i Hercegovine, i cijeloj Bosni i Hercegovini, odnosno one koji se, kao takvi, prvi put pojavljuju u naučnoj javnosti. Knjiga je monografskog karaktera, donosi detaljan pregled ovih nadgrobnih spomenika u okviru jedne mikroregije koja dosada nije sistemski istraživana. Stoga je ova monografija kako su, između ostalog, ocijenili recenzenti – vrijedan naučni doprinos historiografiji o stećcima.

Inače, „Stećci Podveležja“ je prva autorova knjiga, tiskana dvojezično, na bosanskom i engleskom jeziku.

Pozivamo Vas da medijski pratite ovaj događaj.