Razgovor o značaju nauke/znanosti u razvoju funkcionalnih znanja i vještina učenika i studenata Sarajevo, 09.06.2021. godine, 11:30 sati

09. 06. 2021 u 11:30

Obavještavamo vas da će u srijedu, 09.06.2021. godine, u prostorijama Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, u Sarajevu (Ulica Zmaja od Bosne br. 8, Kampus UNSA), s početkom u 11:30 sati, a u povodu izlaska iz štampe tematskog Zbornika radova, biti upriličen Razgovor o temi „Značaj naukle/znanosti u razvoju funkcionalnih znanja i vještina učenika i studenata“.

Sudjelovat će: akademici Adila Pašalić-Kreso, Lamija Tanović i Rešid Hafizović, univerzitetski profesori i naučnici iz Sarajeva i Mostara Dženana Husremović, Lejla Kafedžić, Jasminka Hasić Telalović, Enisa Gološ, Andrej Gajić i Amina Seferagić, te Miljan Rupar, iz Ujedinjenog koledža svijeta Mostar i Žaneta Džumhur, iz Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH. Svi su oni, među ostalim, i autori tekstova u spomenutom Zborniku, a čiji su izdavači Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti i NUB BiH.

Inače, svi radovi u Zborniku nastali su u povodu Naučnog savjetovanja o značaju nauke u razvoju funkcionalnih znanja i vještina učenika i studenta koje je bilo planirano prošle godine, a otkazano zbog situacije izazvane pandemijom COVID-19. Cijeneći značaj teme i uloženi trud autora, Ministarstvo se odlučilo za objavu tematskog Zbornika radova, smtarajući da će prezentirani radovi dati doprinos u reformi obrazovnog procesa na svim nivoima u BiH.

Pozivamo Vas da medijske pratite ovaj događaj.