Dodjela recentnih izdanja univerzitetskim bibliotekama u FBiH – Implementacija sistema E-CRIS.BH – Predstavljanje Zbornika radova Sarajevo, 28.04.2021. godine, 11:00 sati

28. 04. 2021 u 11:00

Obavještavamo vas da će u srijedu, 28.04.2021. godine, u prostorijama Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, u Sarajevu (Ulica Zmaja od Bosne br. 8), s početkom u 11:00 sati, biti uručena recentna izdanja naučne i stručne literature svim javnim univerzitetskim bibliotekama u Federaciji BiH.

S ciljem poboljšanja bibliotečkog fonda javnih visokoškolskih ustanova u FBiH, ove će godine Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti dodijeliti ukupno 778 primjeraka, odnosno preko 80 različitih naslova enciklopedijske, naučne i visokoškolske literature te časopisa.            

Ovom prilikom će sa NUB-om BiH biti i zaključen Ugovor o nastavku finansiranja projekta implementacije sistema E-CRIS.BH. Ovaj Informacioni sistem o istraživačkoj djelatnosti u Bosni i Hercegovini je sastavni dio sistema COBISS.BH, a sadrži podatke o istraživačima, istraživačkim organizacijama, odjeljenjima i projektima u Bosni i Hercegovini.

Također, javnosti će biti predstavljen i tematski Zbornik radova pod naslovom „Značaj nauke/znanosti u razvoju funkcionalnih znanja i vještina učenika i studenata“, čiji su izdavači NUB BiH i Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti. Zbornik će predstaviti akademik prof.dr. Rešid Hafizović, inače predsjednik Savjeta za nauku ovog Ministarstva.

Pozivamo Vas da medijske pratite ove događaje.