Dodjela naučnih i referentnih izdanja univerzitetskim biblioteka u FBiH - Predstavljanje Zbornika radova „Naučna misao u BiH“ Sarajevo, 31.10.2018. godine; 11:00 - 11:30 sati

31. 10. 2018 u 11:00

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti, u srijedu, 31.10.2018. godine, u Sarajevu, bit će predstavljen Zbornik radova sa naučnog savjetovanja „Naučna misao u Bosni i Hercegovini - historijski razvoj do kraja XX stoljeća“.

Promocija će biti održana u prostorijama Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH (Ulica Zmaja od Bosne 8b), s početkom u 11:30 sati, a u programu će sudjelovati: promotori - prof. dr. Srebren Dizdar i dr. sc. Senija Milišić te, kao moderator, dr. sc. Damir Ravlić.

Promociji će prethoditi ceremonija uručenja naučne literature i visokoškolskih udžbenika univerzitetskim bibliotekama u Federaciji Bosne i Hercegovine, s početkom u 11:00 sati.

Ovom prilikom bit će dodijeljeno 115 različitih naslova, odnosno 1235 primjeraka naučnih i stručnih izdanja, čime ovo Ministarstvo nastavlja sa realiziranjem programa podrške izdavanju i otkupu referentne naučne literature i visokoškolskih udžbenika, odnosno projektom poboljšanja bibliotečkog fonda svih javnih visokoškolskih ustanova u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Pozivamo Vas da medijske pratite ove događaje.