Potpisivanje Memoranduma o razumijevanju s Microsoftom BiH Mostar, 09.02.2016. godine; 14:00 sati

09. 02. 2016 u 14:00

Obavještavamo vas da će u utorak, 09.02.2016. godine, u zgradi Vlade Federacije BiH (Sala za sjednice, 1.sprat), u Mostaru, s početkom u 14:00 sati, biti upriličeno potpisivanje Memoranduma o razumijevanju između Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke/znanosti i Kompanije Microsoft Bosna i Hercegovina d.o.o.

Memorandum će potpisati federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti dr.sc. Elvira Dilberović i direktor Microsofta BiH Omar Krivošija, a događaju će, u ime ove Kompanije, prisustvovati i gospoda Christodoulos Papaphotis, direktor za obrazovni sektor za Centralnu i Istočnu Evropu i Danijel Bačelić, regionalni menadžer za razvoj poslovanja u obrazovnom sektoru.

Slijedeći zajedničku viziju o potrebi efikasnije upotrebe informaciono-komunikacijskih tehnologija (IKT) u obrazovanju, ovaj Memorandum će obuhvatiti saradnju u vezi s provođenjem i daljnjim razvojem projekta „Škola budućnosti“ te daljnju saradnju na aktivnostima vezanim za digitalnu pismenost i računarstvo, uključujući projekte sigurne upotrebe Interneta, kao i aktivnosti koje se odnose na usavršavanje nastavnika u upotrebi IKT u nastavi, promociju dobrih praksi upotrebe IKT u nastavi među nastavnicima, školama i drugim relevantnim partnerima i institucijama te provođenje i daljnji razvoj Microsoft Skills centara na univerzitetima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Pozivamo vas da medijski pratite ovaj događaj.

NAPOMENA ZA MEDIJE: Prilikom potpisivanja Memoranduma bit će omogućeno snimanje kadrova te fotografiranje, a odmah nakon toga planirane su i izjave za medije.