Večer akademske knjige – Naučno savjetovanje „Naučna misao u BiH“ Konjic, 18. i 19.05.2017. godine

19. 05. 2017 u 09:30

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke/znanosti, u petak, 19.05.2017. godine, u Konjicu (Hotel & Resort Garden City), s početkom u 9:30 sati, organizira Naučno savjetovanje „Naučna misao u Bosni i Hercegovini – historijski razvoj do kraja XX. stoljeća“

Skup će otvoriti federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti prof.dr. Elvira Dilberović.

Inače, ovo savjetovanje, koje predstavlja jednu od prethodnih aktivnosti na realiziranju kapitalnog istraživačkog i izdavačkog projekta „Leksikon nauke u BiH“, okupit će više od 70 sudionika iz zemlje i inozemstva, koji će svoje radove izlagati u tri različite sesije. Organizacijski partneri su: Fakultet humanističkih nauka Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru i Muzej Hercegovine Mostar.

****************************************************************

Uoči ovog skupa, u četvrtak, 18.05.2017. godine, u Narodnom univerzitetu Konjic (Bosanska soba; Varda 1), s početkom u 18:00 sati, bit će održana i Večer akademske knjige.

Sudjelovat će: federalna ministrica obrazovanja i nauke/znanosti prof.dr. Elvira Dilberović i prof.dr. Dijana Hadžizukić (Predstavljanje izdavačke djelatnosti Ministarstva), prof.dr. Enes Kujundžić (Predstavljanje knjige „Akademska periodika i naučno-istraživački rad“ i Časopisa za razvoj, obrazovanje, nauku i kulturu „Putokaz“) te dr.sc. Krešimir Regan i dr.sc. Vlatka Dugački (Predstavljanje Leksikografskog zavoda Miroslava Krleže, Zagreb).

Pozivamo Vas da medijski pratite ove događaje.