Bihać; Obilježavanje Svjetskog dana nastavnika

04. 10. 2024 u 10:00

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, u saradnji sa Sindikatom srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture Bosne i Hercegovine te Samostalnim sindikatom osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine, organizira svečanu akademiju povodom obilježavanja Svjetskog dana nastavnika, 5. oktobra/listopada. 

Svečanost će biti održana u petak, 04.10.2024. godine, u Bihaću, u Muzeju Prvog zasjedanja AVNOJ-a (Ulica Petog korpusa 2), s početkom u 10:00 sati. 

Ovaj svečani događaj okupit će predstavnike obrazovnih institucija, sindikata, kao i vlasti Federacije Bosne i Hercegovine i Unsko-sanskog kantona, domaćina ovogodišnje manifestacije. 

Ovom prigodom prisutnima će se obratiti i federalna ministrica obrazovanja i nauke prof. dr. Jasna Duraković. 

Program obuhvaća niz aktivnosti, uključujući prigodne govore, umjetničke izvedbe, te dodjelu zahvalnica, a predviđeno je i petominutno prikazivanje dijela dokumentarnog filma "Pucajte, ja i sada držim čas!" autorice Arijane Saračević-Helać. 

Ovo tradicionalno zajedničko obilježavanje Svjetskog dana nastavnika prilika je da se istakne važnost nastavničke profesije i naglasi neprocjenjiv doprinos koji prosvjetni radnici daju razvoju našega društva. 

            Pozivamo vas da medijski pratite ovaj događaj.