Sarajevo; Radionica o studentskim pravima u Federaciji BiH

24. 09. 2024 u 11:00

Obavještavamo vas da će Radionica o ostvarivanju, zaštiti i unapređenju studentskih prava u Federaciji BiH biti održana u utorak, 24.09.2024. godine, u Rektoratu sarajevskog Univerziteta (Svečana sala), s početkom u 11:00 sati, u organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu. 

Na radionici će o važnosti saradnje univerzitetskih tijela sa studentskim udruženjima i njihovim predstavnicima govoriti prof. dr. Dženana Husremović, prorektorica za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Sarajevu. Predstavnici Ministarstva, Sandra Šimunović i Branimir Ivanković, osvrnut će se na značaj i ulogu institucije studentskog pravobranitelja, dok će Imran Pašalić iz Studentskog parlamenta UNSA predstaviti ulogu studentskih udruženja u ostvarivanju studentskih prava. Iman Osmanbegović, studentica pravobraniteljica Studentskog parlamenta UNSA će kroz primjere analizirati narušavanje prava studenata i ukazati na konkretne izazove s kojima se studenti suočavaju. 

Radionicom će moderirati mr.sc. Sanela Kuko (FMON), a sudjelovat će predstavnici studentskih organizacija i visokoškolskih ustanova te predstavnici kantonalnih ministarstava obrazovanja. 

Pozivamo vas da medijski pratite ovaj događaj.