Poziv za četvrto izdanje RoboTEC međunarodnog takmičenja u Temišvaru, Rumunija

Datum obavijesti: 12/02/2018

Ambasada Rumunije u Sarajevu dostavila je obavještenje da Liga studenata Fakulteta za automatizaciju i računare (Liga AC) organizira četvrto izdanje RoboTEC međunarodnog takmičenja u razdoblju od 23. do 25.03.2018. godine u Temišvaru, Rumunija, uz podršku Politehnica Univerziteta u Temišvaru i IT&C kompanija.

RoboTEC je usmjeren na studente fakulteta Rumuniji i inostranstvu, zaljubljenike u robotiku i vještačku inteligenciju, a svrha mu je da produbi znanje i unaprijedi vještine učesnika u stvaranju, programiranju i testiranju autonomnih robota uz strogo poštivanje uvjeta  takmičenja.

Takmičenje uključuje sedam izazova: Line Follower Classic, Line Follower Enhanced, Line  Follower Turbo, Mini Sumo, Mega Sumo, Maze i Freestyle. Grupe od tri studenta su potrebne za svaki izazov, a studente može voditi koordinirajući profesor.

Učesnicama će biti ponuđena besplatna hrana i smještaj na Univerzitetu Politehnica u Temišvaru u studentskim domovima, a taksa za učešće se ne plaća.

Dodatne informacije su dostupne na https://www.facebook.com/robotec.ac/ ili  putem  zvanične internet stranice https://robotec.ligaac.ro/.

Registracije su otvorene do 25. 02.2018. godine

Dokumenti vezani za konkurs