Poziv za dodjelu CEEPUS stipendija za akademsku 2024/25. godinu

Ministarstvo civilnih poslova obavijestilo je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke o CEEPUS stipendijama za akademsku 2024/25. godinu.

Naime, u okviru Centralno-evropskog programa razmjene za univerzitetske studije – CEEPUS III, otvoren je Poziv za apliciranje pojedinaca (studenti, doktoranti i nastavnici), koji svoje mobilnosti žele ostvariti unutar neke od univerzitetskih CEEPUS III mreža tokom naredne akademske godine.

Studenti se mogu prijaviti za kratkoročne mobilnosti u trajanju do 3 mjeseca ili dugoročne – semestralne mobilnosti. Doktorantima su dostupne mobilnosti u trajanju do jedne akademske godine.

Nastavnici moraju ispuniti minimum od 6 radnih sati, odnosno jedne radne sedmice u toku mobilnosti.

Rok za prijave unutar mreža za zimski semestar akademske 2024/25. godine je 15.juni 2024. godine, a za ljetni semestar 30.10.2024. godine.

Kompletan proces prijave, evaluacije i dodjele stipendija vrši se isključivo online preko portala: www.ceepus.info a nakon registracije i kreiranja Mobility probila potrebno je ispuniti i online aplikaciju te dobiti saglasnost lokalnog koordinatora na matičnoj instituciji, a potom i od državnog CEEPUS koordinatora (NCO BiH) koji aplikaciju šalje u zemlju domaćina radi finalne evaluacije.

Stipendije u konačnici dodjeljuje državni koordinator zemlje domaćina po dobijanju saglasnosti od lokalno koordinatora na instituciji domaćina.

Informacije o 89 mreža dostupne su na linku www.ceepus.info/content/find

Dodatne informacije možete zatražiti i putem e-maila: branka.avdibegovic@mcp.gov.ba

Dokumenti vezani za konkurs