Interreg za Dunavsku regiju 2021.-2027.

Otvoren je Prvi poziv za dostavu prijedloga novog Programa Interreg za Dunavsku regiju 2021.-2027.

S ukupnim maksimalnim proračunom od preko 91.750.000,00 EUR, prvi otvoreni poziv podržat će transnacionalne projekte koji doprinose razvoju inovativnije, održivije, otvorenije i bolje upravljane Dunavske regije.

Prijave - koje podnose javne ili privatne organizacije s pravnom osobnošću, sa sjedištem u jednoj od 9 država članica EU (Austrija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Njemačka, Mađarska, Rumunjska, Slovačka i Slovenija) i zemljama koje nisu članice EU (Bosna i Hercegovina, Republika Moldavija, Crna Gora, Srbija i Ukrajina) koji sudjeluju u Programu Dunavske regije - mogu se prijaviti do 21.11.2022. godine (14:00 CET).

Projekti će se financirati iz Interreg fonda programa do maksimalno 80% njihovih troškova. Ta će ulaganja poduprijeti istraživanje i inovacije, prijelaz na zeleniji promet i energiju, zaštitu okoliša, sigurnija i uključivija društva, potporu pametnim javnim uslugama i drugo.

Kako bi podnijeli uspješnu prijavu, podnositelji se pozivaju da pogledaju pozivnu dokumentaciju i sudjeluju u događajima organiziranim u okviru objave poziva. Možete ih pronaći na ovom linku: https://www.interreg-danube.eu/about-dtp/new-funding-2021-2027/how-to-apply/first-call

Dokumenti vezani za konkurs