Stipendijski program Univerziteta na Cipru (UCY)

Datum obavijesti: 21/02/2022

Ministarstvo civilnih poslova BiH dostavilo je Federalnom ministarstvu obrazovanja i nauke/znanosti informaciju o ponuđenom stipendijskom programu Univerziteta na Cipru.

Naime, Univerzitet na Cipru (UCY) obavještava sve zainteresovane o ponuđenom stipendijskom programu za studente koji ne dolaze iz država članica EU, da mogu podnijeti aplikaciju za studiranje na dodiplomskim studijama (ne uključuje studij medicine). Studijski program počinje od septembra/rujna 2022. godine i traje naredne četiri godine. UCY je ponudio 13 stipendija međunarodnim studentima koji žele studirati na dodiplomskim programima na grčkom jeziku  tokom akademske 2022/2023. godine.

Kriteriji za dodjelu stipendija

  • Kandidati moraju imati završenu srednju školu priznatu od zvaničnih obrazovnih vlasti države iz koje dolaze,
  • Potvrdu o dobrom poznavanju grčkog jezika,
  • Potvrdu o državljanstvu,
  • Kopija lične karte ili pasoša,
  • Svi kandidati moraju zadovoljiti uvjete, koji se odnose na njihov postignut uspjeh u srednjoj školi (prolazne ocjene) a koji su definirani od strane Odjela Univerziteta na Cipru.

Školarina

Stipendije pokrivaju 50% školarina za 4 godine.

Ostale informacije

Studenti koji ne posjeduju potvrdu o poznavanju grčkog jezika moraju pohađati tečajeve grčkog jezika godinu dana u Školi modernog grčkog jezika pri Univerzitetu na Cipru, kako bi stekli certifikat B2 nivoa.

Više informacija o ovom programu studiranja može se pronaći na web portalu: https://www.ucy.ac.cy/en/

Kontakti

Tel.: +35722894021

E-mail: fm@ucy.ac.cy

Dokumenti vezani za konkurs